Waarom zandsteen gebruiken bij het bouwen van je huis?

Het kiezen van materialen voor buiten is één van de belangrijkste beslissingen die genomen moeten worden bij het ontwerpen van een huis, want dit zal de afwerking van het huis bepalen en bepalen hoeveel onderhoud er nodig zalzijn. Een stenen huis heeft echt iets rustieks en charma
nts. Steen heeft een elegante aantrekkingskracht die gewoon “luxe” uitstraalt. Afgezien van de esthetische aantrekkingskracht door de manier waarop dit materiaal eruit ziet als het voor het bouwen van een elegant zwembad wordt gebruikt, kan het ook een meerwaarde aan de andere voordelen bieden en daarom moeten huiseigenaren een goede afweging maken van welk materiaal zij hun nieu 
wehuis willen laten bouwen.

Steen is een traditioneel materiaal voor buitenmuren die aannemers nog steeds gebruiken. Ondanks de relatief hoge kosten in vergelijking met andere soorten bouwmaterialen voor buiten, zoals bakstenen of betonnen schotten, zal steen voor langetermijn voordelen voor de huiseigenaar zorgen.

 

Uiterlijk

Huizen met stenen buitenmuren zorgen voor een opvallende verschijning. In de meeste gevallen zorgt steen voor een formele en klassieke elegantie. Als aannemers een ruigere of een robuustere soort gebruiken, zullen de minder bewerkte stenen het huis beter laten opgaan in zijn natuurlijke omgeving. Steen straalt sterkte en duurzaamheid uit. Ontwerpers gebruiken soms slechts op sommige gedeelten van de buitenmuur steen of combineren het met wanden, zwerfkeien of baksteen wat voor een creatieve uitstraling zal zorgen.

Doe-het-zelvers

Mensen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van hun eigen huis kunnen het in eerste instantie niet zien zitten om dit materiaal te gebruiken, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk om een ​​huis van steen te bouwen. Online zijn er gratis handleidingen beschikbaar en ook kunnen er tegen betaalbare prijzen boeken hierover worden gekocht.

Veelzijdigheid

Steen is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen. Dit geeft ontwerpers en aannemers veel vrijheid, maar het geeft ook de huiseigenaren de kans om uit verschillende architectonische stijlen, die steen toepassen, te kiezen. Stenen granietblokken voor buiten zijn geschikt voor het afwerken van muren van Georgische en landelijke stijl, terwijl kalksteen beter geschikt is voor huizen die lijken op kastelen of Europese landhuizen. Tenslotte werken eclectische en onbewerkte zwerfstenen goed voor het bouwen van muren voor huizen met een boeren- of landelijke stijl. Deze veelzijdige stijl blijft tegelijkertijd tijdloos en toch klassiek.

Duurzaamheid

Steen is een extreem duurzaam bouwmateriaal. Zij kunnen je muren beschermen tegen slijtage van wind, regen en ijs en het zal ook de warmte van de zon tegenhouden. Stenen muren zijn ondoordringbaar voor insecten, waarvan je wel last zult hebben bij het gebruik van hout. Stenen muren zullen ook niet worden aangetast wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Ze zijn brandbestendig, waardoor de ernst van de schade aan een huis en de kosten van reparaties kunnen worden verminderd. Huiseigenaren met stenen muren hoeven deze niet te vervangen of de buitenkant te verven, wat beiden kostbare en tijdrovende klussen zijn.

Voordelen voor het milieu

Een stenen huis is een van de meest milieuvriendelijke structuren die er is. In plaats van regenwouden te kappen om het perfecte hout te krijgen of op een of andere manier het milieu te beschadigen, kun je dit materiaal gewoon meteen gebruiken. Het veroorzaakt geen schade aan het gebied waar het wordt gevonden en veroorzaakt ook geen extra schade aan het ecosysteem. Omdat stenen huizen zo duurzaam zijn, verminderen ze de noodzaak om nieuwe materialen uit de natuur te gebruiken of oude materialen te storten op stortplaatsen. Stenen huizen kunnen het milieu ten goede komen wanneer aannemers ervoor kiezen om steen van een lokale bron te gebruiken, waardoor de zware materialen niet vervoerd hoeven te worden.

Gemakkelijke temperatuurregeling

Dit materiaal heeft een reputatie dat het een huis koud maakt, maar dat is gewoon niet waar. Gebouwen die van dit materiaal gebouwd zijn staan erom bekend koeler te zijn omdat het de hitte kan buiten houden, maar het kan ook de warmte binnenhouden. Welke temperatuur de bewoners ook gewenst vinden door de prachtige eigenschappen van dit materiaal kan er gemakkelijk aan hun wensen worden voldaan. De opgevulde kieren tussen de grote stukken steen helpen voorkomen dat de lucht ontsnapt, waardoor de warme lucht tijdens koude maanden wordt binnen gehouden en de koelere lucht tijdens de warmere maanden binnen blijft.

Omdat een stenen huis helpt om energiekosten te besparen, is het niet alleen qua materiaal milieuvriendelijker om mee te bouwen.

Langdurig

Deze structuren zijn één van de meest duurzame die er zijn. Voor het gebruik van moderne materialen gebruikten oude beschavingen dit materiaal al om hun structuren te bouwen, waarvan sommigen nog steeds staan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Egyptische piramides, die hieruit gemaakt zijn. Deze structuren zijn duurzaam en bestand tegen sterke winden, die andere gebouwen wel kan aantasten. Het blijft tijdens stormen stevig overeind staan ​​en is brandbestendig. Wanneer er andere gebouwen in de buurt staan, zullen huiseigenaren zich geen zorgen hoeven te maken dat een brand kan overslaan naar hun gebouw.

Huizen die gemaakt zijn van steen komen steeds meer in opkomst, omdat steeds meer huiseigenaren zich de vele voordelen realiseren. Nieuwere huiseigenaren wagen de sprong en bouwen als gevolg van de kosteneffectiviteit en het gemak hun eigen woningen van steen. Zodra de bouw van het huis is voltooid, zullen huiseigenaren geld blijven besparen op de verwarming en de koeling en ook op mogelijke schade, die door brand kan worden veroorzaakt.

Deze esthetisch aantrekkelijke woningen zijn de duurzaamste die er zijn, waardoor deze tijdloze bouwwerken zich steeds meer over de hele wereld verspreiden.